2011-03-31

Kacsamell meggyel



A kacsamell sütése viszonylag egyszerű és gyors művelet, csak arra kell figyelni, hogy ne süssük túl, a rosé-ra sült kacsamell az igazi. A fűszerezés: só, bors,kakukkfű esetleg rozmaring vagy római kömény.
A kacsamellet megmosom, ha szükséges megtisztítom, tokjait kiszedem, a bőrét átlósan bevagdosom, húsos felét sózom, borsozom, most kakukkfűvel fűszereztem. Mérsékelt tűzön, bőrös felén elősütöm, míg szép világosbarna lesz, megfordítom, a másik oldalát is 1-2 percig  pirítom, majd 160 °C előmelegített sütőben, bőrrel felfelé, 10-12 perc alatt készre sütöm. Mielőtt felszeletelném, meleg helyen 5-6 percig pihentetem.
Most rösti burgonyával és konyakban érlelt meggyel tálaltam.
A rösti burgonya készítése: a héjában megfőtt burgonyát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, sózom, borsozom, összekeverem és teflonserpenyőbe átrakva, fakanállal lelapítva, megformázva, kevés zsiradékon (vaj-olaj) mindkét oldalát megsütöm. 

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Késő este van mikor olvasom a finomabbnál finomabb receptjeidet és elcseppen a nyálam a látványtól, megkordul a gyomrom és igérem elkészítem ezt a finom kacsamellett a röstivel és beszámolok a sikerről, mert remélem ebben lesz részem köszike

leon írta...

Ez tényleg jól néz ki, feltétlen kipróbálom.

wanna írta...

A kacsamell bármilyen alkalomra jó választás, egyszerű, gyors, érdemes kipróbálni.