2012-09-27

Túrós pogácsa


 

Gyors, egyszerű recept, ezzel bárki megpróbálkozhat. Elrontani gyakorlatilag nem lehet, és nem mellesleg nagyon finom.

Hozzávalók: 250 g vaj, 250 g túró, 250 g liszt, só, ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze, hűtőben pihentessük pár órát vagy egy éjszakát. Ezután nyújtsuk és szaggassuk ki, tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg sajttal, sóval, szezámmaggal stb.).

Előmelegített sütőben 190°C-fokos sütőben süssük meg.



A receptért köszönet Gabriellának és Anriettnek az ügyes, dolgozó brüsszeli anyukáknak.

4 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Egyszerű és nagyszerű, nálunk nagy kedvenc...:)

wanna írta...

Hoppá :-), itt is érvényes, hogy egy újszülöttnek minden vicc (recept)új :D ...

Hankka írta...

Mentem is a receptet, tényleg egyszerűen elkészíthető! :) És ha olyan finom is, amilyennek látszik, akkor mindenképpen sütésre érdemes! :)

Gabriella írta...

ÉS még hozzátenném, hogy gyerekekkel is remekül elkészíthető. A fiam kb 3 éves kora óta segít szaggatni a pogikat, mostanra pedig már (4,5 éves) nemcsak szaggatja, hanem tepsibe rakja és tojással is megkeni. Nekem elég jelen lenni és csodálni Őt (na meg vigyázni, hogy teljesen ne szabaduljon el a pokol a konyhában... :-)