2013-10-13

Sajt sajttal – manchego sajt birsalmasajttal



Már többször említettem, nem sütök túl gyakran süteményt, tortát pláne, általában inkább valami egyszerűbb, gyorsan elkészíthető desszert mellett döntök. Ilyen a palacsinta, a puding, a Crème brûlée, a Panna Cotta, a tiramisu, a sabayon és természetesen a sajtok, dióval, szőlővel tálalva.




Ez a desszert is pillanatok alatt elkészíthető sajtdesszert, csak a megszokott sajttálaktól eltérően nem csak sajtból áll. Vagyis csak sajtból, de az egyik birsből készült. A birssajt természetesen saját „gyártmány”, minden évben készítek, hűtőszekrényben egy évig is eláll. Ez is tavalyi, megfelelő állagú, csodásan szeletelhető. Különleges csemege a birszselé is, most van a birsszezon, érdemes elkészíteni. Karácsonyra, a birssajttal együtt, csodás „ehető” ajándék lehet. 
A mai desszert is az egyszerűség és gyors elkészíthetőség jegyében született. Elkészítése a szeletelésből és tálalásból áll, természetesen kell hozzá egy jó juhsajt, a spanyol manchego és birsalmasajt.
 

Hozzávalók: 250 g manchego sajt, 250 g birssajt, dió, szőlő
 

Elkészítés: 
A sajtot és a birssajtot szeleteljük háromszögekre és váltakozva rakjuk egymásra. Tálalhatjuk egy rétegben, a sajtokat csillag alakban elhelyezve a tányéron. Kínáljunk mellé diót, szőlőt. 


6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon jól néz ki, igazi különlegesség!

Juci írta...

Pont mint egy igazi torta! Remek párosítás. Igazán szezonális.
Nagyon kívánatos!!!

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós is! :)))

teller-cake írta...

Mennyei! Méltó megkoronázása lesz az első birsalmasajtomnak ha kipróbálom ezt a verziót. :)

Elisabeth írta...

Igazat adok Hankkának, nagyon jól hangzik, és nagyon mutatós'

Gabriella írta...

De szép!!!