2015-01-08

Almapalacsinta



Kijelenthetem, szeretem az almát. Télen nincs olyan nap, hogy ne kerülne valamilyen formában a kezembe. Leginkább természetesen nyersen, isteni érzés beleharapni és élvezni az ízét, illatát, zamatát. De ezenkívül is nagyon sokféleképpen kerülhet az asztalra. Még az almakompótot is szeretem, újabban... 
Az alma kitűnő sütve húsokhoz, főleg kacsához, nyersen salátákhoz, nem beszélve a süteményekről, palacsintákról, fánkokról. Legismertebb, legkedveltebb almás sütemények a Tarte Tatin, a fordított almás, a habos almatorta vagy az slmás kuglóf. „Bundázhatjuk”, készíthetünk belőle egészséges rágcsálnivalót: alamachipset, vagy csokoládéba mártott almaszeleteket.
  

Ez a palacsinta is a kedvenc desszertjeim közé tartozik, elkészítése egyszerű, viszonylag gyors, és a tálalással „varázsolhatunk”: legegyszerűbb persze porcukorral megszórni, és már tálalhatjuk is, de meglocsolva olvasztott csokoládéval, karamellel vagy valamilyen sziruppal, már-már mini tortaként is megállja a helyét.

Hozzávalók: 100 g liszt, 1 tojás, 2 alma, 150 g görög joghurt, 1 ek nádcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 ek olvasztott vaj, 1 mk fahéj, 1/2 sütőpor

Elkészítés:
Reszeljük le az almát. Adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a nádcukrot a vaníliakivonatot, az olvasztott vajat, a fahéjat, és végül a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. Jól keverjük össze, és a megszokott módon, közepes hőfokon süssük meg a palacsintákat. 




2 megjegyzés:

Hankka írta...

De jó kis recept, nagyon tetszik! :) És nagyon guszta a végeredmény! :)

wanna írta...

Köszi Hankka! Imádjuk..., főleg csokival, a csoki és az alma "két jóbarát" :)