2015-02-17

Párolt káposzta - kicsit másképp



Vége a farsangnak, holnap hamvazószerda, kezdetét veszi a húsvét előtti nagyböjt. A böjtölésről, mint vallási ritusról vagy egészségvédő programról már többször ejtettem szót. A lényeg, hogy böjtölni - "normális" keretek között - nem káros, sőt hasznos.

Ezt a párolt káposztát egy könnyű halas fogáshoz - sült pisztránghoz - ajánlom. Tökéletes köret.



Hozzávalók: 0,5 kg káposzta, 2 ek kókuszreszelék, 1 mk köménymag, 1 ek szőlőmagolaj, 1-2 ek fehér borecet vagy almaecet, só, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A káposztát vágjuk vékony csíkokra. A köménymagot száraz serpenyőben pirítsuk 1 percig, amíg pattogni nem kezd, ekkor adjuk hozzá a szőlőmagolajat és a kókuszreszeléket. Pirítsuk óvatosan együtt, mert könnyen leég, amíg a kókuszreszelék enyhén pirulni kezd. 
Végül keverjük hozzá a vékony szeletekre vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük az ecettel, és süssük/pároljuk még pár percig, hogy a káposzta még roppanós maradjon.
Tálaljuk kókuszchipsszel. 



Nincsenek megjegyzések: