2015-04-26

Brokkolisaláta szezámmaggal, kókuszchipsszel



A szép zöld brokkoli nemcsak "feldobja" a tésztás, halas ételeket, de főszereplőként is megállj a helyét, legyen az leves, köret vagy saláta.
 

A zöldségek elkészítése amúgy is gyors, egyszerű, de ezzel a módszerrel még inkább az. Persze, kell hozzá egy 1000 W teljesítményű mikrohullámú sütő, és természetesen akkor, ha nem irtózunk a mikrohullámú sütő használatától. A módszer előnye, hogy a zöldségek teljesen zsiradékmentesen készülnek, megőrzik természetes ízüket, színüket, állagukat és csodás roppanósak maradnak. Nekem tetszik. 

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk meg, vágjuk kis hasábokra, vagy a brokkolit szedjük kis rózsákra. Helyezzük egy mikrózható üvegtálba, folpackkal takarjuk be, és 1000 W teljesítményen, 50 grammonként mikrózzuk 30-60 mp-ig, a zöldség fajtájának függvényében.
Ezután vágjuk ki középen a fóliát, hogy a gőzt kiengedjük a tálból, és tálaltjuk a zöldségeket a szokásos módokon, hidegen, melegen, köretnek, salátának...
Ez most saláta, ízesítése só, frissen őrölt bors, olívaolaj, színes szezámmag, pár csepp citromlé és kókuszchips.
De megszórhatjuk a salátát chiamaggal, fenyőmaggal, esetleg szeletelt mandulával, cseppenthetünk rá balzsamecetet.


Nincsenek megjegyzések: