2015-05-13

Cukkinichips



Ha valami különlegességgel akarunk kedveskedni vendégeinknek, akkor a „rágcsálnivalót” készítsük el magunk. A „villantást” ne bízzuk a véletlenre. Chipset, grissinit, ropit, mogyorót bárki vehet, de....
A házilag, saját kezűleg készített rágcsálnivaló azért más.
És az alapanyagok tárháza igen széles: chips készülhet természetesen almából, burgonyából, édes burgonyából, lila burgonyából, céklából, csicsókából, kelkáposztalevélből, de fantáziánkat eleresztve, akár sajtból is.
Ezeknek a chipseknek a másik nagy előnye, hogy akár csak díszítésként bármilyen salátát is feldobhatunk vele. 



Nem elhanyagolható tény az sem, hogy elkészítésük csak pár percet vesz igénybe, mindig friss, ropogós finomságot rakhatunk az asztalra.

Most a cukkinichips receptje következik:

Elkészítés:

Gyaluljuk/vágjuk a megmosott cukkinit nagyon vékony szeletekre (géppel könnyebb). A felszeletelt cukkiniszeletek mindkét oldalát olajszóróval vagy ecsettel vonjuk be vékonyan valamilyen finom hidegen sajtolt olajjal. Én nem feltétlenül csak extra szűz olívaolajat használok, nagyszerű a dióolaj, a tökmagolaj, a szezámolaj... 
A szeleteket sózzuk, borsozzuk és sütőpapírral borított tepsire helyezve, 200°C-fokra előmelegített sütőben pár perc alatt – vigyázva, hogy meg ne égjen – süssük ropogósra. Ennyi.


2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Imádnivaló színkavalkád és mellé az elképzelt roppanás... szuper! :-)

wanna írta...

Igen, igen!
Érdemes kísérletezni a struktúrákkal is, nemcsak az ízekkel...
Sok mindennel próbálkozom :)