2015-06-24

Karfiolsaláta rucolával



A karfiol egy csodaszép zöldség, és nemcsak rántott és rakott karfiol, vagy leves készíthető belőle. Szerintem nagyszerű sütőben sütve szeletben köretként vagy előételként, de párolva is igazán kitűnő.
A brokkolisaláta sikerén felbuzdulva, kipróbáltam a mikrós verziót a karfiollal is. Mit mondjak, gyönyörű és finom lett. Megőrizte szép fehér színét, természetes ízét és tökéletesen roppanós maradt. Vízben főzve ez szerintem nem érhető el.


 

Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg, t szedjük kis rózsákra. Helyezzük egy mikrózható üvegtálba, folpackkal takarjuk be, és 1000 W teljesítményen, 50 grammonként mikrózzuk 30-60 mp-ig, a zöldség fajtájának függvényében. Egy 500 g karfiolnál ez 3 perc.
Ezután vágjuk ki középen a fóliát, hogy a gőzt kiengedjük a tálból, és tálaltjuk a zöldségeket a szokásos módokon, hidegen, melegen, köretnek, salátának...
Ez most saláta lett, ízesítése só, frissen őrölt bors, olívaolaj, fekete és fehér szezámmag, pár csepp citromlé és kókuszchips. Kevertem hozzá egy marék rucolát. Nem rontotta el...
De megszórhatjuk a salátát chiamaggal, fenyőmaggal, esetleg szeletelt mandulával, cseppenthetünk rá balzsamecetet.



Nincsenek megjegyzések: