2015-09-21

Grillezett gombafejek



Sokan vagyunk, akik szeretik a gombát. Amellett, hogy jó növényi fehérjeforrás, finom is, sokkal finomabb, mint az állati fehérje kiváltására ajánlott szójafélék.... szerintem. Még a termesztett gombák is, nem beszélve a csodálatos erdei gombákról. Igaz azok az időjárás függvényében hol megjelennek, hol nem. Maradva a csiperkénél, készülhet belőle leves, párolható, grillezhető. Az elkészítés és a felhasználás a fantáziánkra van bízva.



Ezek a csodás kis kalapok nálam sörkorcsolyák voltak, de más zöldségekkel kombinálva melegen kitűnő köret, hidegen csodás saláta is lehet.

Hozzávalók: gomba, só, bors, olaj, petrezselyemlevél

Elkészítés:

Tisztítsuk, mossuk meg a gombát. A szárakat vágjuk ki/le (gombaleveshez felhasználhatjuk), és 200 C fokra előmelegített sütőben enyhén beolajozott sütőtepsire, vágott felükkel felfelé rakva, grillfokozaton 10-12 perc alatt – közben egyszer megfordítva a rácson – süssük meg. Kész.
Megfordítás után, a kalapokba fokhagymás olajat is tehetünk.

Tálaljuk melegen vagy langyosan, petrezselyemlevéllel.

A grillezett gombakalapokat még egyszerűbben is készíthetjük: mikrohullámú sütőben crisp tálon, crisp-grill fokozaton. Az eredmény így is tökéletes.


Nincsenek megjegyzések: