2015-10-17

Kakukkfüves édesburgonya



A sült édesburgonya nemcsak kitűnő köret lehet, de friss fűszerekkel, különböző karaktert kölcsönözhetünk neki, és „csak úgy magában” is megállja a helyét. Akár chips is készülhet belőle. Ez most egy kakukkfüves változat. 

Hozzávalók: 2-3 kisebb édesburgonya, 1 ek olívaolaj, 2-3 cikk fokhagyma, pár szál kakukkfű, só, ízlés szerint

Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk hosszában 6-8 cikkre a burgonya méretétől függően. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és dobjuk bele a kés élével szétlapított fokhagymát, süssük 1-2 percig. Ezután a fokhagymát vegyük ki az olajból, a továbbiakban nincs rá szükség, csak az olajat ízesítettük meg vele. De használhatunk eleve fokhagymás olívaolajat is. Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymás olajat, az apróra vágott kakukkfüvet, a sót, és jól forgassuk bele a felvágott burgonyát, hogy az olaj mindenhol jól bevonja.
Melegítsük fel a sütőt 230°C fokra, és a burgonyacikkeket egy rétegben sütőpapírra helyezve süssük 25-30 percig, vagy ameddig a szeletek megsülnek, szép ropogósra pirulnak. A sütési idő felénél fordítsuk meg a burgonyákat. Tálaljuk forrón, megszórhatjuk nagy szemű sóval, de adhatunk hozzá különböző mártogatósokat/dipeket is. 




Nincsenek megjegyzések: