2016-10-05

Céklasaláta fügével



A cékla igazi őszi-téli vitaminforrás. Nyersen gyümölcscentrifugán lé, lereszelve saláta készíthető belőle, de sütve vagy főzve is igen változatosan fogyasztható. Csodásan kombinálható más zöldséggel, gyümölccsel, sajttal
Ez a mai céklasaláta fügével - egy fantasztikus kombináció, már a magában is kicsit édes, sóban, olajban sült cékla is csodás, de a balzsamecet és a méz kihozza belőle a legjobbat, nem beszélve a fügéről.

Hozzávalók: 6-8 kisebb cékla, 1 ek extra szűz olívaolaj, kristálysó, frissen őrölt bors, 1 ek tokaji Jégvirág szilvaecet vagy balzsamecet, 1 kk méz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-fokra. A céklákat jól mossuk meg, helyezzük alufóliára és locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk. A fólia széleit hajtsuk vissza, és csomagoljuk be a céklákat. Süssük a sütőben 30-40 percet, amíg megpuhul. Hagyjuk a fóliában kihűlni. Kicsomagoláskor a képződött céklalevet szedjük meg, keverjük össze az ecettel és a mézzel: ez a dresszing. A céklákat hámozzuk meg, vágjuk kis kockára, locsoljuk meg a dresszinggel és szórjuk meg egy kristálysóval.
Tálaljuk friss, cikkekre vágott fügével.



Nincsenek megjegyzések: