2016-11-09

Édesburgonya-szeletek avokádóval



Az édesburgonya avagy batáta elkészítése, annak ellenére, hogy nem rokona a burgonyának, nagyon hasonló hozzá. Süthető, grillezhető, főzhető, készíthető belőle chips, felfújt, püré, leves. Igen sokoldalú, igazi csemege.
A sült édesburgonya nemcsak kitűnő köret lehet, de friss fűszerekkel, különböző karaktert kölcsönözhetünk neki, és „csak úgy magában” is megállja a helyét. Akár chips is készülhet belőle.



A  guacamole kitűnő kiegészítője lehet a sült édesburgonyának, de mivel az édesburgonya is édes akár a sütőtök, mondhatjuk, „sütve-főzve tök jó” készíthetünk belőle, desszertet is. Ez lehet muffin, sütemény, felfújt, de a sült édesburgonya-szeleteket tálalhatjuk gyümölccsel is. Ez lehet áfonya, banán, meggy, ami alá rakhatunk vaníliával ízesített mascarponét, de akár dzsemet vagy lekvárt is.
Ehhez a fogáshoz, ami egy csodás előétel, az édesburgonyát vágjuk kb. 5 mm vastag szeletekre és 180°C-fokos sütőben sütőpapírra rakva 15-20 perc alatt süssük meg, vagy ahogy ez ebben az esetben is történt, a szeleteket rakjuk kenyérpirítóba, és ott süssük meg. Ha az édesburgonya-szeletek megsültek, rakjunk rá a
guacamole-t, szórjuk meg rózsaborssal, szezámmaggal vagy mákkal. Tálaljuk melegen, langyosan vagy hidegen. Így is úgy is tökéletes.


Nincsenek megjegyzések: