2015-12-29

Szilveszteri partifalatok - lazaccal, garnélával



Ha valaki otthonában tölti a szilvesztert a barátaival, és nem akar egész éjszaka a konyha és az étkező között ingázni, és pláne a virsli-füstölt-csülök-fasírtgolyó hármastól kicsit el akar távolodni, akkor ezek a partifalatok igazán nekik ajánlhatók. 

A főtt tojás-garnéla elkészítése itt olvasható a blogon, a korábban ajánlott avokádókrémes cukkinitekercsek pedig füstölt lazaccal is készülhetnek, azaz a grillezett cukkinire vékonyra szeletelt füstölt lazacot rakunk és tekerünk fel.

Az avokádó-mousse receptje viszont most következik. 
A tetejére most grillezett garnéla (fokhagyma nélkül) került, de csodás variáció lehet a garnéla helyett, az apró kockára vágott füstölt lazac is.


Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 lime, 100 ml tejszín, 1 zselatinlap, 100 g garnéla vagy füstölt lazac, só, frissen őrölt bors és friss kaporlevél ízlés szerint

Elkészítés: 

A garnélát süssük meg, hagyjuk kihűlni és locsoljuk meg a lime levével, esetleg reszeljünk rá egy kevés limehéjat. 
Áztassuk be a zselatinlapot hideg vízbe, a tejszín 2/3 részét verjük habbá, a megmaradt részt melegítsük fel és olvasszuk fel benne a hideg vízből kivett zselatinlapot. 
Az avokádót törjük szét pürévé villával, sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a lime héját, és keverjük össze a zselatinos tejszínnel. Végül keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot. 
A kész mousse-t rakjuk poharakba, vagy formákba és tegyük pár órára a hűtőbe. 
Tálaláskor rakjuk a mousse-ra a garnélát vagy a lazacot.
Ha látvány is számít – és számít – rakjuk a mousse-t inkább poharakba, kelyhekbe, mert akkor az avokádó csodás zöld színe is érvényesül.


Még több recept partikra, bulikra a blogon: 

Sajtos, sonkás, kaviáros,.... partifalatok
Tonhalas szendvics 
Mangalicasonkás szendvics fügével
Avokádó garnélával másképp 
Garnélasaláta
Chips helyett: Sült zellerrudak mangó chutney-vel
Guacamole bacon chipsszel
A kihagyhatatlan sajtok
Zöldségés gyümölcschipszek édesburgonyából, csicsókából, céklából, almából
Bónuszként egy sajttál 

Nincsenek megjegyzések: